In team

Nadat we het vorig jaar groots aanpakten, stellen we je dit jaar graag onze intieme concerten voor.

In de kapel waar wij wekelijks repeteren nemen we je mee op een tocht doorheen ons jaar. Onderweg herken je vast een Vocal Skyline mengeling van genres die ons tot ons maakt. En misschien kom je wel oude bekenden tegen! 

 

De plaatsen zijn beperkt en kaarten zijn per concertdatum te koop bij de leden van het koor of op het rekeningnummer BE67 0018 2623 7487. Vermeld daarbij zeker in de mededeling de concertdatum en je naam.


Vorige concerten

Candles & CAROLS, Koorscratch

Word jij ook graag eens koorzanger voor 1 dag?

Zoek je al lang een gezellige activiteit die je rond Kerstmis samen kunt doen?

Ligt het engagement om wekelijks te repeteren voor jou te hoog maar zing je toch graag in een grote groep?

Wil je al een tijdje eens ervaren hoe indrukwekkend en verbindend het voelt om in een koor te zingen?

Dan lijkt onze koorscratch wel iets voor jou!

In één repetitiedag oefen je in en voer je uit. Op het repertoire staan een 10-tal gekende en minder gekende kerstliedjes die we drie- of vierstemmig diezelfde avond om 17u00 zullen brengen tijdens het concert.

 

Voor alle stemtypes,

jong of ervaren in het leven,

met veel noten op je zang of een diehard douchezanger,

voor jou alleen of met een groep buren, .. 

Met al onze warme stemmen verjagen we de winterkou.

 

Vind je zingen toch spannend? Oefen dan gerust even op voorhand met de oefenfiles en de teksten die je na inschrijving ontvangt of laat je gewoon meeslepen door het enthousiasme van Vocal Skyline Leuven.

Weet je niet in welke stemgroep je thuishoort? Kijk dan naar het filmpje hieronder.

 

Iedereen is welkom op 16 december en kan zich daarvoor inschrijven . Zodra we jouw inschrijvingsgeld (€ 20) hebben ontvangen, krijg je toegang tot de scratchpagina op onze website. Daar vind je alle up-to-date info.

Dit is de stemverdeling tot hiertoe (maandag 27/11)


Benefietconcert 18 juni 2023

Vijf jaar geleden brachten we ‘Elias’ van Mendelssohn naar Leuven. Met veel plezier denken we daar aan terug. Ook toen was dit een benefietconcert voor De Wissel vzw. Het evenement was zo succesvol dat we dit heel graag opnieuw willen organiseren.

 

Donia Surowiec engageert zich als dirigent voor dit concert, samen met ons, Vocal Skyline Leuven en Furiosa uit Gent. Zij vond Noémie Schellens, voormalig stadssopraan van Leuven, Ask4More strijkkwartet en Filip Blokken, organist en pianist, bereid om hieraan mee te werken.

Met deze opstelling zijn wij ervan overtuigd u, en met u een volle zaal sympathisanten, een hoogstaande muzikale namiddag te kunnen bezorgen.

 

Met Arnesen’s Magnificat en Gjeilo’s Song of the Universal, waait er een ‘Nordic’ wind door de zaal. Fauré, uit het Zuiden, brengt met zijn Requiem vreugdevolle rust. Daar haalden we onze inspriratie voor de titel van dit concert: Jenter - Filles, is respectievelijk Noors en Frans voor ‘meisjes’.

 

Furiosa, dameskoor Gent

Furiosa is opgericht in 2008 en is één van de ambitieuze koren uit de Gentse Arte Musicale familie. Ondertussen, bijna 15 jaar later, vormen deze 30 jongedames een hechte groep, zowel op als naast het podium. Het koor legt zich toe op het unieke repertoire van gelijkstemmig (SSAA) koorwerk uit de meest recente koorliteratuur. Componisten als Dan Forrest, Ola Gjeilo, Eva Ugalde, Sarah Quartell ed. kennen intussen al geen geheimen meer voor deze meiden. Vaak worden zij met hun unieke sound gevraagd voor concertprogramma’s, huwelijken en ook studio-opnames.

Benieuwd? Check dan zeker hun website: https://artemusicale.be/ensembles/dameskoor-furiosa/

 

Noémie Schellens is een Belgische licht-lyrische sopraan. Ze zingt zowel opera, oratorium, barokmuziek als hedendaags klassiek. Haar warm, oprecht en ontroerend timbre inspireerde mensen op allerlei vlakken. Ze wordt zo tot cultureel ambassadrice getiteld door haar geboortestad, een Franse topwijn draagt haar naam, liederen worden voor haar gecomponeerd.

 

Liisa Stiers, sopraan en koorlid

Liisa Stiers startte haar muzikale reis als kind in de Leuvense koren Clari Cantuli en Clari Cantus waar ze al op jonge leeftijd meezong in verschillende grote concerten en projecten. Zo zong ze mee op koorfestivals, in verschillende koorwedstrijden, tijdens cd-opnames en zelfs in de Matteüspassie van Bach. Al snel ontdekte ze de koorzangeres in hart en nieren in zichzelf. Daarnaast volgde ze doorheen haar jeugd ook verschillende jaren zang, stemvorming en lyrische kunst bij o.a. Hanne-Joost Peeters en Bart De Kegel waarin ze zichzelf schoolde als soliste. 

Met een voorliefde voor klassieke muziek en een stem die, volgens de docenten, alle kanten op kan was er nog een hele wereld te ontdekken. In de zoektocht naar zichzelf als zangeres volgde er na een jeugd vol muziek, reizen en projecten een pauze. En hoewel muziek en zang een grote rol bleven spelen, verdween Liisa bewust even uit de muzikale scene. 

Een eerder toevallige ontmoeting met Donia Surowiec in 2012 wakkerde haar liefde voor het zingen in koren weer aan. Er volgden jaren vol (koor)projecten waarin samen zingen centraal stond. Zingen onder de kerktoren voor een handvol mensen of in een uitverkochte grote zaal met Ennio Morricone als dirigent. Met Fine Fleur op het podium van The Night of the Proms, op tournee of als coach in een workshop met mensen die voor het eerst durfden zingen. Als soliste of in groep.

Muziek werd een taal en een middel tot verbinden waarin ze haar ervaring, talent en scholing graag inzet en steeds op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen, zowel op muzikaal vlak als binnen interactie tussen mensen en groepen. 

 

Steve De Veirman, bariton, volgde hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij combineerde instrumentale opleiding in piano, cello, barokfluiten en zang. Hij volgde les bij Florian Heyerick, Rudy Tas, Johan Van Bouwelen, Erik Van Nevel en Kurt Bikkembergs.

Steve dirigeerde het befaamde kinderkoor Papageno in Gent en het St.-Camilluskoor en stond drie jaar lang aan het muzikale roer van het Arenberg Kamerorkest te Leuven en de Gentse Schola Cantorum. Vandaag is Steve dirigent van het door hem zelf opgerichte Jeugdorkest Forza Muzica (°1990) , het Kamerkoor Furiant (°1995), het Kinderkoor Furiakanti (°1998) en het jeugdkoor Furiosa (°2010). In september 2011 werd Steve benoemd als chef-dirigent van het gerenommeerde kamerkoor Cantabile-Gent.

 

Filip Blokken, Organist/pianist

Filip Blokken begon zijn muziekstudie toen hij zes was in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Lanaken. Op de leeftijd van 14 jaar kreeg hij de kans om zijn opleiding voort te zetten in de Muziekhumaniora van Hasselt, waar hij piano als hoofdvak studeerde bij Stefan Meylaerts.

Omdat zijn passie voor orgel zo groot was besliste hij om zijn laatste jaar de orgel als hoofdvak te kiezen, o.l.v. van Denis Roosen. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Lemmensinstituut, waar hij momenteel zijn masterjaar orgel studeert bij Peter Pieters.

 

Ask4More, Strijkkwartet

Het Ask4More kwartet is tien jaar geleden opgericht door vier vrouwelijke klassiek geschoolde muzikanten die elkaar leerden kennen tijdens de talloze optredens van de Night of the Proms waar ze velen jaren met bekende artiesten hebben opgetreden. Ze wilden echter niet enkel als een klassiek kwartet optreden maar ook lichte muziek, pop- en zelfs rock muziek spelen en begeleiden. Enthousiasme en plezier in de muziek is heel belangrijk voor het kwartet, dat willen ze overbrengen op het publiek.

 

De Wissel vzw

Wat in 1981 begon als een residentiële instelling voor uiterst kwetsbare meisjes, groeide uit tot

een begeleidingsnetwerk voor kwetsbare jongeren en jonge gezinnen. “Bij De Wissel streven we naar een herbergzame samenleving,” zegt directeur Luc Deneffe. “We geloven heel hard dat ‘good society enables, bad society disables’. Voortdurend gaat De Wissel op zoek naar nieuwe methoden om haar opdracht met de haar toegewezen jongeren en gezinnen uit te oefenen. De Wissel wil niet op een eilandje leven en probeert daarbij contact te leggen met andere werelden. Zo maakt die zorg deel uit van de maatschappij en beweegt ze zich niet in de marge ervan.

 

WAAR DE WISSEL VOOR STAAT

Essentieel is het aanklampende karakter doorheen crisismomenten. De uitbouw van heel het begeleidingsaanbod is erop gericht om terug verbindingen te maken tussen jongeren en samenleving in een periode waarin er grote afstand en conflicten ontstaan zijn.

Voor de Wissel is het dan ook van groot belang om zelf als organisatie goed verbonden te zijn met de lokale gemeenschap. Omgekeerd vinden ook al jaren vrijwilligers de weg naar de verschillende deelwerkingen van de Wissel om op heel diverse manieren een handje toe te steken. Ze zijn een absolute plus in hun dagelijkse werking.

 

IN DE SAMENLEVING

De Wissel vzw timmert aan een herbergzame samenleving met vele kleuren en vormen. Ze verliezen zich niet in doelgroep-denken, maar bouwen mee aan platformen, plekken en mogelijkheden om samenleven als recht voor iedereen waar te maken.

De verschillende afdelingen van de Wissel werken buurtgericht. Ze bouwen zo mee aan buurten die de diversiteit van al de inwoners een plaats geeft en waardeert.

 

VAN TOEN TOT NU

‘De Wissel’, tout court, werd de familienaam voor zes, straks zeven diverse werkingen. Zo is ze aanwezig, soms kortstondig, soms intensief, in een 350 tal gezinnen elk jaar.


Concert 21 juni 2022

Het programma van dit concert, June’s Tunes, weerspiegelt de woelige tijden waarin we zaten. 

We presenteren een eclectische verzameling van liederen die we gedurende de pandemie studeerden. Je kon ons horen op diverse plekken in Leuven : van een voetbaltribune tot een speelplein, in barre weersomstandigheden en met een wisselende, vaak onvolledige bezetting.

Dit concert weerspiegelt hoe volharding en doorzetting ons als koor overeind heeft gehouden.

Geniet, samen met ons, van de magie van samenzang, ver voorbij de opgelegde stilte.

 

We stellen je dan ook, vol trots, de volgende liederen voor:

Didn’t My Lord Deliver Daniel (Traditional Spiritual, arrangement Roger Emerson)

We Shall be Known (Mamuse)

A Thousand Years (David Hodges & Chistina Perri)

Kusimama (Jim Papoulis)

Kyrie uit: Missa Brevis for Three Voices (Stephanie Martin)

Hashivenu (Israelisch volkslied, arrangement Greg Gilpin)

Can You Feel the Love Tonight (Elton John)

J’entends le Moulin (Frans-Canadees volkslied, arrangement Emily Crocker)

Demain c’est toi (Ben Mazué en Guillaume Poncelet)

Believer (Imagine Dragons)

Don’t worry about me (Frances)

Pentatonix (Daft Punk, arrangement Donia Surowiec)

A tribute to Queen (Queen Music Ltd, arrangement Mark Brymer)

Ain’t Nobody (Hawk Lowinski, arrangement Tijs Krammer)

 

De pianobegeleiding wordt verzorgd door pianist Filip Blokken.

Met dank ook aan de sponsor van de bloemen : Tilia’s Atelier (Tiliaflowers.be)

 


Concert juni 2019


Lenteconcert !


Sounds like spring, ons jaarlijks lente-concert


Elias van Mendelssohn

Elias van Mendelssohn is zonder twijfel een van de grootste negentiende-eeuwse werken voor koor en orkest.
Over de hoofdpersoon, de profeet Elias, schreef Mendelssohn:
Ik heb mij Elias als een echte profeet voorgesteld, sterk, gedreven, ook wel opvliegend en onheilspellend, wars van hof- en volksintriges en toch als door engelenvleugels gedragen
(brief van november 1838 aan Schubring).


In prachtige aria’s en indrukwekkende koren, gekleurd door een rijke orkestratie, neemt Mendelssohn zijn publiek mee naar het Israël uit het oude testament en zijn belangrijkste profeet. Het onderwerp spreekt tot eenieders verbeelding. Het dramatische aspect doet de grens tussen opera en oratorium vervagen. Even talrijk zijn de ontroerende en intieme momenten, waarin de Mendelssohn van de Lieder ohne Worte de bovenhand krijgt.

 

Voor dit muzikaal project, dat tegelijk ook een benefietconcert is t.v.v. en in samenwerking met De Wissel vzw,  een organisatie bijzondere jeugdzorg in Leuven. We zingen samen met Vokem uit Schilde, en 4 Tune uit Retie.

 

Recensies eerste uitvoering
Een eerste uitvoering met deze koren werd al gebracht in Heide-Kalmthout in 2015. In een volle zaal. Het publiek bedankte ons met een staande ovatie. Velen hebben hun lof betuigd.

 

Enkele reacties vindt u hieronder terug.

Lodewijk Van Maele - stadsgids Antwerpen-Mechelen en melomaan: “Uitdrukkelijk gefeliciteerd met deze fantastische uitvoering, zelden zo goed gebracht.”
Jef Braekmans - orgelarchitect en voormalig VOKEM dirigent:
Verdienstelijke, zelfs zeer verdienstelijke uitvoering.”

Tony Appermont - Contrabas: “Ik vond het een eer om in dat fantastische project met jullie te mogen meespelen. Leuke en goede koren (hoe krijgen ze het allemaal gezongen?), fantastische solisten, goede muzikanten en een prima dirigente. “
Dick Hermsen - musicus, musicoloog, reisleider IC-Productions
Het was een prachtige uitvoering. We hebben genoten! En wat dirigeer jij mooi Donia. Echt complimenten. Koor en orkest mogen trots zijn op zo’n dirigente! Zou het zinvol zijn om eens van gedachten te wisselen over de uitvoering van dit werk in, bijvoorbeeld Leipzig, de stad van Mendelssohn?
Jessica Tortorice - Concertmeester: “Bravo to your choir this weekend on singing the entire Elias! I was very happy to be a part of the whole thing and just wanted to thank you!"
Jos Peeters - organist en voormalig dirigent van VOKEM:
Het was áf gisteren, mijn hartelijke gelukwensen. Genoot van de geweldige solisten ...
Jaap Beemster van Tanido B.V. “Mensen! Wat jullie daar hebben neergezet! On-ge-loof-lijk mooi! Hemels! De dirigente heeft het geheel tot een on-ge-kend professioneel niveau weten te tillen! ”


Concert 1 mei 2016

Het repertoire van dit concert bracht ons naar veel verschillende continenten.

Europa, Afrika, Latijns-Amerika, Noord-Amerika...